Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Poznańska restauracja po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Przemiana "Bistro Pyr Pyr Pyr" z "Pomylonych Garów"

Emilia Ratajczak
Emilia Ratajczak
Kuba i Ania są bardzo zadowoleni z "Kuchennych Rewolucji". restauratorka bardzo im pomogła.
Kuba i Ania są bardzo zadowoleni z "Kuchennych Rewolucji". restauratorka bardzo im pomogła. Adam Jastrzębowski
Czy "Bistro Pyr Pyr Pyr", znane wcześniej jako "Pomylone Gary", udało się przetrwać kuchenną rewolucję Magdy Gessler? Restauratorka odwiedziła Poznań i spędziła cztery dni pomagając właścicielom, Kubie i Ani, odmienić ich biznes. Jakie były rezultaty jej wizyty? Czy "Bistro Pyr Pyr Pyr" przeszło pomyślnie rewolucję?

Rewolucja kuchenna w Poznaniu: "Bistro Pyr Pyr Pyr" po metamorfozie

Magda Gessler odwiedziła Poznań w listopadzie ubiegłego roku, aby wprowadzić swoją rewolucję w restauracji "Pomylone Gary". Obecnie na jej miejscu działa "Bistro Pyr Pyr Pyr". Pierwszego dnia restauratorka nie oceniła negatywnie dań proponowanych przez Kubę i Anię, właścicieli miejsca. Jedzenie, mimo kilku drobnych potknięć, było smaczne, a specjalność zakładu - pyra z pieca opalanego drewnem, zyskała szczególne uznanie.

Królestwo ziemniaka

Drugiego dnia rewolucji właściciele prezentowali swoje dania - zapiekanka i pizza, które bardzo przypadły do gustu pani Magdzie. Opowiedzieli również o swojej historii, jak się poznali i jak prowadzą lokal od dwóch lat. Magda Gessler przeprowadziła inspekcję w kuchni, gdzie największym problemem okazał się bród za lodówką. Jednak pomieszczenie nie było tak zapuszczone jak inne w kuchennych rewolucjach.

Trzeciego dnia rewolucji, po pochwaleniu porządków w kuchni, pani Magda zarządziła, że restauracja "będzie się bronić ziemniakiem". Przedstawiła również nowe menu, które obejmowało dania takie jak foccacia z gzikiem, pyra z ogniska z wędzoną słoniną, a la strogonow z gęsi na sosie demi glace i szarlotka w zabajone.

Kolacja, spalone grzyby i werdykt Magdy Gessler

Ostatniego dnia rewolucji odbyła się kolacja, podczas której goście byli zachwyceni nowymi daniami. Właściciele, Kuba i Ania, mimo drobnych problemów z przygotowaniem potraw, zdołali sprostać wyzwaniu. Magda Gessler wyraziła zadowolenie ze współpracy z właścicielami, mówiąc: "Miło jest uczyć ludzi z prawdziwą pasją". Po powrocie po 4 tygodniach, werdykt był jednoznaczny - wszystkie dania były zachwycające, a rewolucja zdecydowanie się udała.

Reakcja właścicieli na rewolucję: "Nie przyjmujemy rezerwacji do odwołania"

Rewolucja w "Bistro Pyr Pyr Pyr" przyniosła zdecydowany sukces. Na Facebooku restauracja zyskała 35 opinii, a średnia ocen wynosi 5.0, natomiast na Google jest 226 opinii, a średnia ocena to 4.8. Właściciele wyrażają swoje zadowolenie i wdzięczność za wsparcie, które otrzymali. Zgodnie z zapowiedziami, zdecydowali się okroić menu na najbliższe dni, ale zapewniają, że nadal będą serwować swoje specjały.

Jesteś świadkiem ciekawego wydarzenia? Skontaktuj się z nami! Wyślij informację, zdjęcia lub film na adres: [email protected]

od 7 lat
Wideo

Domowe keto batony bez cukru

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto