"Dni Karpia" to seria wydarzeń odbywających się w Dolinie Baryczy od września do połowy listopada, obejmujących różnorodne kategorie takie jak gastronomia, edukacja, plenerowe aktywności itp. W tegorocznej edycji zaplanowano ponad 90 różnych wydarzeń.
Ogromną popularnością cieszą się kolacje rybne, podczas których goście mają możliwość spróbowania dań przygotowanych z różnych gatunków ryb występujących w Stawach Milickich, takich jak jesiotr, amur, szczupak czy oczywiście karp.
Dodatkową atrakcją jest możliwość uczestnictwa w głosowaniu na najlepsze danie podczas kolacji rybnej. Wybrane potrawy zostaną nominowane do udziału w konkursie kulinarnym "Mistrz Karpia" w kategorii Nagroda Publiczności. Dania, które zostaną przygotowane przez kucharzy, zostaną ocenione przez zaproszonych szefów kuchni z renomowanych restauracji we Wrocławiu.
W minionym tygodniu jedna z takich Kolacji Rybnych miała miejsce w Gospodzie 8 Ryb w Rudzie Sułowskiej, która jest częścią spółki Stawy Milickie. Kolacje Rybne cieszą się ogromnym zainteresowaniem zarówno wśród lokalnych mieszkańców, jak i gości spoza Doliny Baryczy, przybywających z takich miast jak Oleśnica, Trzebnica, Wrocław czy nawet dalszych, z sąsiedniej Wielkopolski.
Tu możecie śledzić wydarzenia związanych z "Dniami Karpia" na oficjalnej stronie internetowej wydarzenia: dnikarpia.barycz.pl.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?